Vanity Clinics | Be your own kind of beautiful
Boka tid

HIFU Ultralifter

HIFU - High-intensity focused ultrasound

Ultralifter HIFU är ett icke-invasivt estetisk behandlingssystem som arbetar med högintensivt fokuserat ultraljud för att stimulera de djupa skikten i huden utan att skada hudytan.

Ultralifter HIFU är en behandling som kan jämföras med ett kirurgiskt ingrepp utan kniv för ansikte och kropp.

Ultralifter HIFU producerar optimal uppvärmning av vävnaden i fokuserade koaguleringspunkter på ett visst djup i huden. Dessa fokuserade koaguleringspunkter utlöser kroppens egen naturliga läkningsprocess, där det bildas nytt kollagen för att strama upp och lyfta slapp hud.

Ultralifter HIFU Behandlar

  • Generellt ansiktslyft
  • Lyft av ögonbryn
  • Hängande kind och dubbelhaka
  • Linjer runt läpparna, mungipor
  • Rynkor på hals
  • Önskad hudelasticitet

Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter.

Det är även möjligt att effektivt behandla envisa fettdepåer och celluliter.

Ingen återhämtningstid

Då inte hudytan påverkas är återhämtningstiden minimal och kunden kan återgå till sin vardag direkt efter behandlingen utan någon konvalescenstid.

Hur går HIFU behandlingen till?

Vi börjar alltid med en konsultation för att säkerställa att kunden är mottaglig för behandlingen och inte har några sjukdomar eller tillstånd som hindrar oss från att behandla.

Huden rengörs och sedan markeras behandlingsområdet och en ultraljudsgelé appliceras på huden för att leda in det hög intensiva ultraljudet ner på rätt djup i hudens.

Är det smärtsamt?

Vissa patienter kan uppleva en viss smärta. Dom flesta känner av ett lätt stickande eller värme under huden. Vid områden nära tänderna kan man känna som en lätt tandvärk. Dagarna efter behandlingen kan man känna ”träningsvärk” i det behandlade området.

Hur många behandlingar behövs för att uppnå resultat?

De flesta personer behöver endast en enda behandling för att strama åt huden på ansikte med HIFU, dock beror på ålder och hudens tillstånd

I vissa fall för att uppnå önskat resultat kan ytterligare en behandling upprepas efter minst 5-6 månader. Din kropp kommer att fortsätta producera mer kollagen under ett år.

Underhållsbehandling görs 1 gång om året.

När ser man resultat?

Det första resultatet kommer direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare och linjerna i huden minskas. Men kollagen och elastinproduktionen pågår upp till 6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer, så efter ca 4 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.

Finns det några biverkninger eller risker med behandlingen?

HIFU är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid.

Normala biverkningar är rodnad och lite obehag eller smärta som kan kännas under pågående behandling som avtar väldigt fort efter behandlingen.

Rodnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats. Man kan även uppleva en form av träningsvärk i det behandlade området.

Ultra VUltra VUltra VUltra V