Vanity Clinics | Be your own kind of beautiful
Boka tid

Carboxytheraphy för kropp

Carboxytheraphy för kropp

Carboxytheraphy används bland annat för att reducera celluliter, slapp hud, hudbristningar och fettdepåer. Men även mörka ringar och påsar under ögonen, dubbelhaka och rynkor.

Koldioxidterapi eller Carboxy brukar kallas för ”mirakelgasen” och har av vissa kallats ”det största genombrottet för skönhetsbehandlingarna sedan Botox” Carboxy behandlingen har snabbt blivit känd som den ledande hudföryngringsbehandlingen i världen, och brukas självklart av eliten i Hollywood.

Studier har visat att Carboxytheraphy förbättrar hudens elasticitet, stimulerar kollagenproduktionen, ökar cirkulationen, minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor samt ökar fettförbränningen. Allt detta med endast en behandlingsform!

Behandling med Carboxytherapy förbättrar:

 • Mörka ringar
 • Påsar under ögonen
 • Reducering av Hudbristningar: Detta är det första som faktiskt hjälper läkning av bristningar. Röda bristningar är alltid lättare att reducera och kan reduceras med upp till 70-100%.Vita bristningar kan kräva några fler behandlingar och kan reduceras med upp till 40-70%
 • Ansikte, haka och dekolletage: Stramar upp och tar bort linjer och rynkor samt reducerar fett.
 • Rynkor och linjer runt ögon ”kråksparkar”
 • Ärr: Ärren minimeras och både vita och röda ärr kan behandlas.
 • ”Gamla händer” föråldrad hud på händerna.
 • Reducering av celluliter
 • Reducering av lokala fettansamlingar t.ex. vid knän, love handles och gäddhäng
 • Excellent hudåtstramning vid t.ex. bulldogkinder, dubbelhaka, och slapp hals

Fördelar

 • Inga långa behandlingstider, varje behandling tar 15-30min och vi rekommenderar 6-12 behandlingar med en veckas mellanrum för bästa resultat.
 • Skonsam behandling, orsakar inga större obehag, ingen återhämtningstid och inga bieffekter.
 • Kan behandla områden som ingen annan behandlingsmaskin kan
 • Extremt prisvärt då resultaten kan jämföras med kirurgi

Varför åldras huden?

När vi åldras avtar cellförnyelsen. Om man har bantat periodvis genom åren, ökat i vikt eller byggt muskler blir kapillärerna, kroppens små fina blodkärl, vilande och därmed tillförs det naturligt väldigt lite syre till området varpå cellförnyelsen avtar. Detta medför att huden långsamt förlorar sin elasticitet.

Kroppen får sitt syre genom grundläggande andning, men inandningen påverkas av faktorer som föroreningar vilket minskar syrehalterna i huden. Kroppen kommer i första hand att transportera syre till viktiga organ och i andra hand till huden. När huden inte får tillräckligt med syre blir den mer benägen att åldras, och kan ge symptom som irritationer, åldersfläckar, celluliter och oelastisk hud.

Vid 30 års ålder har syrenivåerna i huden gått ner 25% och hela 50% vid 40 års ålder. Så snabbt går det!

Hur fungerar behandlingen?

Vid Carboxybehandling levereras koldioxidgas i små kvantiteter med en tunn nål. Beroende på vilken indikation vi behandlar kan man se gasen när den färdas inom de ytliga hudlagren som ett mindre utsprång. I de fall vi behandlar celluliter eller fett levereras gasen djupare in i hudlagret.

När koldioxidgasen genomsyrar huden tolkar kroppen detta som en syrebrist och reagerar genom att öka blodflödet och tillväxtfaktorer vilket bidrar till kroppens produktion av nya blodkärl. Det ger en ökning av syre och näringsämnen till det behandlade området och förbättrar cirkulationen avsevärt vilket leder till en cellrestaurering.

Det ökade blodflödet stimulerar produktionen av ditt egna kollagen vilket mjukar upp fina rynkor. Det motverkar även mörka ringar under ögonen, stramar upp käklinjen och ger mindre synliga hamsterpåsar.

Kollagenet stimuleras långsiktigt med mer regelbundenhet vilket ger en åtstramande effekt.

Oelastisk hud och hängiga käkar och halsar stramas upp avsevärt. För fettreducering som dubbelhaka slussas en hög volym uppvärmd koldioxidgas djupt in i fettvävnaden som sedan bryts ned och stimulerar tillväxten nya blodkärl och en föryngring av huden.

Carboxybehandlingar är en säker och välbeprövad metod för att föryngra, återställa samt rekonditionera hud, rynkor, hudbristningar och ärr. Vidare kan carboxybehandlingar minska en del fettdepåer och förbättra huden vid celluliter.

Att tänka på

Behandlingen är relativt smärtfri, men man kan känna ett lätt obehag, tryck eller sveda när gasen levereras till vävnaden. En del beskriver en sprakande. Mindre svullnad, rodnad eller ett blåmärke vid injektionsstället kan uppstå.

Vem kan göra carboxybehandling?

Så länge du är allmänt frisk och inte har några hudsjukdomar eller infektioner i det behandlade området eller har andra medicinska skäl att avstå kan du göra en carboxybehandling.

När ska man inte göra en carboxybehandling?

Vid graviditet, sjukdomstillstånd som eller samtidigt som injektionsbehandlingar i ansiktet bör man inte göra carboxybehandlingar. Man bör helst undvika Treo, Magnecyl, Omega3 och liknande preparat 3-5 dagar före behandlingen för att minska risken för blåmärken.

Personer som står på blodförtunnande läkemedel inkl. Trombyl bör diskutera med sin läkare.

Är resultaten definitiva?

Fettceller som är förstörda är borta för alltid (så som efter fettsugning). Normalt bildar inte en vuxen kropp nya fettceller. Om man tillför kroppen mer kalorier än vad man förbrukar ökar kvarvarande fettceller i storlek. Det är därför mycket viktigt med hälsosam kost och motion! Generellt är det mycket lättare att behålla den önskade kroppsformen efter behandlingen. Bristningar och ärr läker ut. Huduppstramning och i viss mån även behandling av mörka ringar och svullnad under ögonen behöver enstaka underhållsbehandlingar för bibehållen resultat.

För och efter bilder

Före och Efter Bilder Före och Efter Bilder Före och Efter Bilder Före och Efter Bilder Före och Efter Bilder Före och Efter Bilder Före och Efter Bilder Före och Efter Bilder Före och Efter Bilder